De boer-derij

Welkom op onze boerderij gevestigd in Gasselternijveen – het mooie Drenthe. Deze unieke plek is het huis van de Black Angus koeien die komen overnachten in de wintermaanden en de rest van het jaar genieten in de wijde natuur.

Als kalfjes ontvangen wij de Black Angus koeien op de boerderij. De eerste weken drinken ze nog melk en leren ze langzaam hooi te eten en water te drinken. Als de dieren oud en sterk genoeg zijn, sluiten ze aan bij de grote kudde in het natuurgebied waar ze van ca. mei tot december verblijven.  Hierna komen ze overwinteren in de stallen van de boerderij. En ook hier eten ze gras uit het natuurgebied. Het gras wat in de zomer wordt geoogst, kunnen ze in de wintermaanden op eten. En dat vinden ze heerlijk!

Lees hieronder over de Black Angus koe en het natuurgebied waar ze in leven.

Gevestigd langs rivier de Hunze

Natuurgebied ‘Hunzedal’ toegankelijk voor wandelaars

Black Angus vlees uit de natuur

Onze Black Angus koeien

Aberdeen Angus is een rundveeras dat in de 19e eeuw in het oosten van Schotland is gefokt. De koeien zijn te herkennen aan hun korte benen en stoere uitstraling. De meeste Angus-koeien zijn zwart, de Black Angus, al bestaan er ook rode koeien, de Red Angus.

De koeien voelen ze zich het meeste thuis dicht bij de natuur waar een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten te vinden is. Ze staan bekend om de uitzonderlijke kwaliteit van vlees. Je kent ze vast; de overheerlijke Angus burger!

Naast dat het fijn is dat de koeien eindeloos de ruimte hebben, hebben ze ook een taak in het natuurgebied. Grazen en lopen zorgt voor een gebalanceerd natuurlijk onderhoud van de omgeving. Ook al zien ze er relaxed uit, de dames hebben een volle agenda ?